0212 553 54 55
info@montajburada.com
Merter, Güngören/İSTANBUL

Cctv Kamera Sistemleri

Kamera Sistemleri

Evinizi ya da işyerinizi korumak söz konusu olduğunda, bir CCTV – kapalı devre kamera sistemi yapabileceğiniz en önemli yatırımlardan biridir. Kapalı devre kamera sistemi, kameranın kayıt cihazına, kapalı bir devre üzerinden yayınlanmasını sağlamak için doğrudan bağlı olduğu bir sistemdir. 1942’de geliştirilmesinden bu yana, CCTV çok büyük değişikliklere uğradı. Bir zamanlar, teknoloji sadece canlı görüntüleri izlemek için kullanılabilirken, kullanıcıların hızlı bir şekilde hem verileri görüntülemelerine hem de saklamalarına izin veren bir kayıt sistemine dönüştü.

Kapalı devre kamera sistemi nedir?

CCTV veya kapalı devre kamera sistemi sadece belirli bir cihaza kayıt yapan, başkalarının erişebileceği açık bir ağ kullanmayan bir sistemdir. Sistem, bir monitöre veya video kaydediciye veri ileten en az bir kameradan oluşur. Aktarılan veri, video ve ses veya sadece video olabilir. Günlük kullanımda, CCTV kameraları gözetim amaçlı binalar, kapılar ve diğer yapılara monte edilir. Kapalı devre kamera sistem, örneğin bir mağazayı canlı izlemek için ya da daha sonra görüntüleri kayıttan incelemek için kullanılabilir.

Kapalı devre kamera sistemi ünite ve cihazları

Bir kapalı devre kamera sistemi temel olarak aşağıdaki cihazlardan oluşur:

  • Analog veya dijital güvenlik kameraları
  • RJ45 veya RJ59 Kablolar
  • DVR ya da NVR video kayıt cihazları
  • Depolama birimi , genellikle sabit disk
  • Monitör gibi isteğe bağlı bir ekran ünitesi

Kapalı devre kamera sistemi prensipleri

İki tür kapalı devre güvenlik kamera sistemi vardır: analog ve IP (ağ / dijital)

Analog Güvenlik Sistemleri
Analog güvenlik sistemlerinde DVR videoyu kameradan alır, sıkıştırır ve daha sonra ya canlı izleme ya da daha sonra görüntüleme için bir sabit sürücüye kaydeder. Bu kurulum aynı zamanda uzaktan görüntüleme için videoyu internet üzerinden taşımaya olanak tanır. Analog sistemle DVR, videoyu sıkıştırmak, dönüştürmek, saklamak ve oynatmakla yükümlüdür. Ayrıca, hareket algılama, bildirimler, alarm girişleri ve daha fazlası dahil olmak üzere kameranın tüm yerleşik özelliklerini kontrol etmek de sorumludur.

IP Güvenlik Sistemleri
IP kameralar, DVR’a bağlı analog sistemlerde olduğu gibi, bir ara sistem gerekmeden doğrudan ağ üzerinden haberleşme özelliğine sahip otonom cihazlardır. Bir IP kamera dahili bellek kartında ve NVR (Network Video Recorder) olarak bilinen bir dijital kayıt cihazında video kaydedebilir ve görüntüleri doğrudan ağ üzerinden veya internet üzerinden gönderebilir. IP sistemlerinde kamera bir internet bağlantısı üzerinden video sıkıştırma, dönüştürme ve akış dahil olmak üzere DVR’ın sorumluluğunu üstlenir. Bu sayede video doğrudan bir kişisel bilgisayara veya bir NVR’ye (ağ video kayıt cihazı) aktarılabilir.

Bilgisayar ve internet ağları TCP / IP adlı bir protokol kullanır ve ağda iletişim kurması gereken tüm cihazlar da aynı protokolü kullanmalıdır. Böylece bilgisayarlar, sunucular, yazıcılar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları ve IP kameralar birbirleriyle “konuşabilir”. TCP / IP, Bu yüzden bir IP kameranın ağ üzerinde kolayca iletişim kurmasını sağlar. Bir bilgisayar ağında bu şekilde iletişim kurma kolaylığına sahip bir IP kamera, özel bir ağ veya internet aracılığıyla dünyanın herhangi bir yerinden erişilebilir. Dijital sistemlerin kullanımı ile hiçbir engel yoktur, çünkü ağa bağlanan IP kameralar bağımsızdır ve çeşitli durumlarda kullanımlarına izin veren yerleşik zekaya sahiptir.